Tuesday, January 20, 2009

LATIHAN KEBAKARAN....(peristiwa disebaliknyaa)

ntah npe laa lam mggu nie aku asyik berdepan ngn perkara2 mistik.. cam misteri nusan tara laa plak,.. hmm, smlm satu latihan kebakaran dah diakan. actly, aku dah tau yg ade latihan kebakaran mlm tue... and aku dah plan pun nak ponteng latihan tue..hehehe.. nak duk lam bilik jer. tidoo.. sbb sok tue klas pg. tau jerlaa klu latihan kebakaran nie camner.. amik masa berjam2 gak..huhuhuu..

masa kul 130 pagi, loceng pun bunyi.. aku pe lagi, tutup lampu bilik n masuk lam selimut..:p tibe2 aku rasa panas.. kipas bilik aku xberfungsi..ceiss ketua paras tutup main letrik. terpaksa laa turun gak ngn roomate aku..

semua kumpul kat pdg...masa tgh2 kumpul, tibe2 lagi..dak perempuan berlari..cam ade ular plak.. aku terus g depan. nak tgok ape jadi. ade budak kena 'rasuk'.. dah macam rimau aku tgok gaya die.. roomate aku terus tarik tgn aku n xkasi aku tgok.. sbb aku nie lemah sket anti body..:) so, die suh aku baca ayat kursi byk2.. n bawa aku jauh dari tmpt dak tue kna rasuk.. wahhh, terharu ngn roomate aku..(mekaceh yaa)..

pas latihan terus balik bilik.. satu tabiat aku..tidur kena buka lampu. tidak ssh aku nak tido. tp mlm smlm roomate aku suh tutup lampu..tutup laa. lg pun sian laa kat die. pas tutup lampu, aku xleh tidoo..mcm2 muncul lam fikiran.. lastly, aku tertidur sambil berzikir.. bila terjaga dah subuh.. hehehe....


p/s: hope mggu depan lucky laa sket aku nie..heheheh

5 comments:

KhaLifah feDi said...

emm kisahnya..lain kali nurul tido guna spotklight ok hehe..

psst:-nurul nie takut gelap ker?em terbalik dgn kf lah ,kf xsuke terang2 nie..silau...

norulezd4i4 said...

hehehe,..yupp..takut kegelapan..huhuuu...

Fireroll said...

fire ni bersahaya tapi panas...
meh dekat dengan fire...
hehehe....

BaNy n IeN@z said...

ienaz pon xley tdo terang2..
xdpt la kiter tdo sm eik.
hihih..
=D

norulezd4i4 said...

alaa,..ienaz, xdpt laa nak tido sesama,...huhuhuu :p

fire panas,....nnti terbakar kulit nurul,..dah laa skrg pun fire dah tegur ter'burn' kulit nurul nie,..

hahahahaa

tanda blog