Sunday, December 19, 2010

Tak Seindah Biasa

*mimpi yg aku rasa tidak cukup indah semalam


macam ada benda menendang2 perut.
terus aku bangun berlari ke bilik air.
sekawah. amik kau! aku muntah.
perit dan pedih jangan cakap.
Tuhan saja tahu.
masuk bilik, aku tengok jam tunjuk 430am.
pukul brapa aku bangun muntah tadi?
4am mungkin.
belum pun seminit aku berbaring, rasa lagi.
kali ni dah tak boleh tahan. terus lari ke sinki.
nak ke bilik air dah rasa macam jauh sgt jer.
hal ni berlarutan smpai 730am. non-stop.
sekelumit pun dah tak boleh lelap.
lemah badan masa tu hanya Tuhan saja yang tau.
730am aku tengok jam. rasa nak berbaring.
tapi tak boleh. badan rasa sakit. jadi aku amik lgkh rest kat hall.
alang2 aku on9 sekejap. sementara tggu mak aku balik aerobik.
rest jap laa then nnti mandi.



p/s: Aku hanya berlindung di bawah kalimah LAILAHAILLALLAH. moga segala baik2 aja =)

6 comments:

MuhD NoR AzyM said...

Uish..mcm ada something wrong je..
Cuba nurul lazimkan baca ayat Kursi.

Pastu, amek segelas cawan, baca ayat Kursi & selawat 3 kali dan tiupkan pada air..minum dgn mengharapkan kesembuhan dari Allah.. Insyaallah.. Usaha & tawakal ye.. =)

norulezd4i4 said...

masa sakit tu sy buat syarat tulis kalimah Allah kat perut. then pastu laa keluar segala isi. makcik pernah bt camtu masa suami dia sakit.

thanks eh tuk info azym. nak pegi buat. =)

MuhD NoR AzyM said...

Wah..itu pun satu info yg baru utk sy..=)

Einaz Shah Rizal Thomas said...

napa nurul jadi macam tu..
nurul tak sihat ker?
cepat sembuh k ..
keep smiling ;))

Fatin Athirah said...

salah makan kot wei..

norulezd4i4 said...

einaz ; thanks syg.. Alhamdulillah. skrg dah sembuh =)

atin : ntah laa atin. masuk angin kot..

tanda blog